Gemeente Schiedam vervangt parkeermeters door aanbesteding met burgerparticipatie.

De gemeente Schiedam is begonnen met het vervangen van haar parkeerautomaten. Dat is nodig vanwege het verdwijnen van de chipknip. Voor de aanschaf van de nieuwe automaten heeft de gemeente zich laten adviseren door Schiedammers. Zij zijn als onderdeel van de aanbesteding gevraagd hun mening te geven over de gebruiksvriendelijkheid van verschillende typen automaten. De gekozen automaten worden overgenomen van de gemeente Amsterdam, die het aantal automaten sterk terugbrengt.

Het gemiddelde rapportcijfer dat Schiedammers gaven, telde voor 30% mee in de aanbesteding. Daarnaast keek de gemeente naar prijs, duurzaamheid en de planning van de vervanging.

Wethouders Marcel Houtkamp (o.a. Verkeer & Vervoer) en Alexander van Steenderen (o.a. Beheer Openbare Ruimte) zijn blij met de nieuwe automaten. “Het is een prijsbewuste én duurzame optie om te gaan voor hergebruik. We hebben die kans met beide handen aangepakt. De automaten kunnen nog jaren mee en zijn verkozen tot de meest gebruiksvriendelijke door de proefpersonen."

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square